Ами това съм аз, да.

Майа съм. Обичам да пиша, да мечтая, да танцувам и да пия кафе. Разбира се, обичам още хиляди други неща освен тези, но реших да започна от някъде, все пак. В Брутро ще намерите моите мисли и виждания относно: изгледаните от мен театрални постановки, филми, реклами; изгризаните сладки и солени вкуснотии; изпитите вино, бира и кафе; проблясъците, които ме спохождат от време на време.

Ще се радвам да намерите нещо за себе си тук, дори и да е малко. Приятно четене и...пишете ми. Ще се радвам да ви отговоря. :)

януари 12, 2015

Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione

Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione
Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione
Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione
Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione
Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione
Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione

Неделя сутрин. Добре де, вече наближава обяд по-скоро, но не това е важното. Станахме, когато се наспахме, облякохме се и с Р. се запътихме към нашето любимо място за закуска Ciccione. Поръчахме си по две багетини поло и за отрицателно време ги изядохме.

Това е нашето място, което посещаваме от време на време, когато не закусваме вкъщи. Взимаме си по нещо преди работа и така започваме деня усмихнати, с по нещо вкусно в ръка.

Препоръчвам ти да опиташ от багетините поло, които са с грахамено хлебче, кренвирш и кашкавал. Можеш да ги видиш на последната снимка, по-горе.
Много са вкусни и кроасанчетата с малиново сладко или шоколад. Навремето в Стара Загора имаше едно място, на което правеха френски кифли, които бяха без пълнеж и имаха уникален вкус. Е, тези кроасанчета имат точно същия вкус и много ми напомниха за детството. Меки, уханни и носещи усмивка.

Освен с тях, аз много често закусвам и с Панини със сирене и кашкавал. Препичат го, а вътре пълнежът се разтапя леко и вкусът е един път.
Р. обича Панини салам Милано и Кроасан салам Милано. Май предпочитаната му съставка е салам Милано…това е без съмнение. Но, сигурна съм, че и останалите закуски и сандвичи в Ciccione са страхотни на вкус, затова просто намини някой ден от там и пробвай.

От Ciccione си взимаме за вкъщи и различни саламчета. До сега сме хапвали от Салам Милано, Салам Вентричина, Мортадела. Препоръчвам ти ги с две ръце.

И един съвет от мен. Ако ще си взимаш колбаси, купи си такива, за които знаеш, че са качествени. Да, по-скъпи са, но ядеш месо, а не нещо, което не е ясно какво е. Да не говорим за вкуса…Та, по-важно е качеството, не количеството.

В София Ciccione има на 3 места:

– Ciccione I, в което ние ходим, се намира на центъра. Ул. Христо Белчев №6.
– Ciccione II се намира в Младост 4, Бизнес парк София, сграда 10.
– Ciccione III е на ул. Ген. Йосиф Гурко №9

Желая ти приятно хапване и до нови вкусни срещи!

Изгризани # , , ,
Share: / / /

You might also like

2 thoughts on “Кроасани, багетини и сандвичи в Ciccione

  1. Maya казва:

    Наистина е много вкусно :)

  2. Радо казва:

    Мдам, веднъж имах удоволствието да хапна там. Всичко беше прекрасно и най-вече вкусно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stay In Touch