Ами това съм аз, да.

Майа съм. Обичам да пиша, да мечтая, да танцувам и да пия кафе. Разбира се, обичам още хиляди други неща освен тези, но реших да започна от някъде, все пак. В Брутро ще намерите моите мисли и виждания относно: изгледаните от мен театрални постановки, филми, реклами; изгризаните сладки и солени вкуснотии; изпитите вино, бира и кафе; проблясъците, които ме спохождат от време на време.

Ще се радвам да намерите нещо за себе си тук, дори и да е малко. Приятно четене и...пишете ми. Ще се радвам да ви отговоря. :)

ноември 29, 2014

Кафе в Chucky’s

Кафе в Chucky’s
Кафе в Chucky’s
Кафе в Chucky’s
Кафе в Chucky’s
Кафе в Chucky’s

Тази седмица с Р. решихме да посетим Chucky’s. Прочетох за него в последния брой на Go guide, където бе посочено като едно от местата с “Best Coffee in Town”. И понеже аз обожавам кафе…Не му мислихме много, много и тръгнахме.

Chucky’s се намира в София на ул. Христо Белчев 29, точно преди Smuggler’s Dinner. Малко трудно го разпознахме, защото нямаше отличителна табела, но ето ни, вече сме вътре. Аз пих еспресо, което имаше отличителен по-кисел вкус. Както ми обясни бариста, който приготви напитките ни, традиционното кафе, което сме свикнали да пием е горчиво. Е, това беше доста по-различно от вкуса, с който бях свикнала, но ми допадна много. Р. пи горещ шоколад, за който също може много да се говори, но най-добре е да отидете на място и да го пробвате. Колкото до кафето, което все пак е основната напитка в Chucky’s, тук могат да го направят по няколко начина – еспресо, филтър кафе, хемекс, джезве, мока кафеварка и френска преса. Аз смятам да пробвам от всички. Е, не наведнъж, защото ще ми се разтупти сърцето, разбира се. Всеки път щом посетя кафе къщата, ще си поръчвам различно кафе, за да усетя разликата във вкусовите му качества.

Интериорът на Chucky’s те предразполага да си седиш дълго, да си пийваш спокойно една след друга няколко напитки, и когато си погледнеш часовника да установиш, че са минали часове, откакто си дошъл.

В Chucky’s могат да ви сервират и чай, който се съхранява в големи буркани, наредени на първата лавица, зад бара. Него все още не съм го тествала, но съм сигурна, че е страхотен.

Момчето, което ни приготвяше напитките – Александър Златилов, ни разказа, че всяка 2-ра събота, в кафе къщата се прави уъркшоп. Темите, разбира се, се въртят винаги около кафето. Някои от темите на изминалите уъркшопи са били: “Как се прави кафе у дома”, „Latte Art” и др. Следете страницата на Chucky’s във facebook, на която обикновено обявяват темата и датите на следващите уъркшопи.

И още веднъж, препоръчвам ви мястото горещо. Аз със сигурност скоро ще го посетя отново.

Изпити # , , , , ,
Share: / / /

You might also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stay In Touch