Ами това съм аз, да.

Майа съм. Обичам да пиша, да мечтая, да танцувам и да пия кафе. Разбира се, обичам още хиляди други неща освен тези, но реших да започна от някъде, все пак. В Брутро ще намерите моите мисли и виждания относно: изгледаните от мен театрални постановки, филми, реклами; изгризаните сладки и солени вкуснотии; изпитите вино, бира и кафе; проблясъците, които ме спохождат от време на време.

Ще се радвам да намерите нещо за себе си тук, дори и да е малко. Приятно четене и...пишете ми. Ще се радвам да ви отговоря. :)

декември 18, 2014

Фабрика Дъга – кафе, вкусна храна и много отношение.

Фабрика Дъга – кафе, вкусна храна и много отношение.
Фабрика Дъга – кафе, вкусна храна и много отношение.
Фабрика Дъга – кафе, вкусна храна и много отношение.
Фабрика Дъга – кафе, вкусна храна и много отношение.
Фабрика Дъга – кафе, вкусна храна и много отношение.

Онзи ден бяхме с Р. във Фабрика Дъга. За втори път отиваме да похапнем там и за пореден път останахме доволни, сити и усмихнати.

Това място наистина прави цветни дъги след дъжд. Дори и да си в лошо настроение, ще се усмихнеш, още щом влезеш във Фабрика Дъга. Мястото е направено от архитектурно студио FUNKT. Интериорът е уютен и предразполагащ да се отпуснеш и да забравиш, че преди малко си бил на работа.

С Р. опитахме 3 салати – с пиле, с печени зеленчуци и с круши и козе сирене. Уникални, перфектно овкусени.

Препоръчвам ти да опиташ също и (ако са направили за деня) от техния Айрян, топла питка с бито масълце от с. Борино или домашни мекици със сладко и сиренце, и общо взето всичко, всичко!

Можеш да разгледаш менюто им тук.

Отделно от него, всеки обед във Фабрика Дъга правят различни вкусни манджички от „Места Вълшебни“ :)

Това, което може и изобщо да не разбереш, докато си похапваш сладко, сладко, е че дори и сандвичите във Фабрика Дъга са с внимателно подбрани съставки. За някои от тях са нужни около 6 часа, за да се приготвят изцяло. Разбира се, предимството е, че като си поръчаш каквото и да е от менюто, то идва до няколко минути при теб.

Нещото, което задължително трябва да опиташ е кафето. Добре де, хайде, да не е задължително, но да го кажа – изключително препоръчително. Абе просто все едно не си бил във Фабрика Дъга, ако не изпиеш едно кафе.

Тук разнообразието е голямо. Имаш избор между няколко сорта кафе, както и между няколко начина на приготвяне на напитката. Дали ще избереш хемекс, френска преса, вакуум пот, V60, студено приготвено кафе с лед, всяко от тях ще е с различен вкус.

Интересното е, че няма да усетиш вкуса, на който си свикнал, а именно горчивия. Кафето във Фабрика Дъга е сладко-кисело.

Любезният бариста ще ти разкаже в най-малки подробности за технологията, по която се прави кафето и защо вкусът му е точно такъв, какъвто е.

Фабрика Дъга се намира в София, на ул. Веслец 10, на 2 крачки от SOHO.

А от мен до нови срещи!

Изгризани , Изпити # , ,
Share: / / /

You might also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stay In Touch