Ами това съм аз, да.

Майа съм. Обичам да пиша, да мечтая, да танцувам и да пия кафе. Разбира се, обичам още хиляди други неща освен тези, но реших да започна от някъде, все пак. В Брутро ще намерите моите мисли и виждания относно: изгледаните от мен театрални постановки, филми, реклами; изгризаните сладки и солени вкуснотии; изпитите вино, бира и кафе; проблясъците, които ме спохождат от време на време.

Ще се радвам да намерите нещо за себе си тук, дори и да е малко. Приятно четене и...пишете ми. Ще се радвам да ви отговоря. :)

юли 6, 2015

Двете реалности

Двете реалности

Събудих се в моя хармоничен свят. Тялото ми – с дъх на шоколад, солено, с пясък по краката.
Вървях по пътя на душата и не знаех колко време ще е тъжно.

Не бе ли достатъчна гледката? – Синьото море пред мен, няколко жълти банана и един джет.
Не бе ли достатъчно времето? – Спокойно, слънчево, само за плаж и следобедни разходки.
Не бе ли достатъчна любовта? – Истинска, нестихваща, отговорна.

Да, достатъчно е.
Тогава какво?

Тъжната нотка идваше от друг свят. Свят на детство и игри, на усмивки и малки геройства, на порастване и рани.
От това място се носеше хлад и недоверие, имаше егоизъм. Нямаше удовлетворение, а високи изисквания. Нямаше разбиране, а клюки, разнасяни от вятъра.
Това място се опитваше да завладее и изяде красивия пейзаж, да го заличи и да се намести удобно в новото си пространство.

Борих се яростно. Плаках. После пак се борих. Успях да победя с малки поражения.
Малки ли? Никак не са малки. В името на самосъхранението избрах поставянето на солидни граници и отдалечаването. Взех си моя слънчев ден с морето и вътрешната хармония, и любовта, и отидох колкото се може по-надалеч от хладния свят.
Довиждане, до другото лято. Всъщност не, довиждане до деня на подкрепата и вярата в моя свят. Вярата в доброто, любовта и в самата мен.

Проблясъци # , , ,
Share: / / /

You might also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stay In Touch